Przygotuj to sam:

Dhal z soczewicy z chlebkiem arabskim

0-25 min
Łatwy
Wege

Jak to działa?

Określ liczbę porcji, wybierz dzień dostawy i złóż zamówienie

Dokładnie odmierzone składniki dostaniesz prosto pod drzwi

Danie ugotujesz, na podstawie autorskiego przepisu ze szczegółowymi zdjęciami

Najlepsze składniki + przepis = mistrzowskie danie

Pod nazwą dal (lub dhal) w kuchni indyjskiej kryją się potrawy przyrządzane z roślin strączkowych. Nasza wersja dhalu ma za zadanie sycić i rozgrzewać, dlatego idealnie sprawdzi się na chłodniejsze dni. To pyszny i wartościowy posiłek o konsystencji gęstej zupy doskonały dla wegan i wegetarian. Aby go przygotować, potrzebujesz rozmaitych przypraw i esencjonalnego bulionu warzywnego – to wszystko w idealnych proporcjach znajdziesz w zestawie od Przygotowane. Do tego arabski chlebek, który zgrillujesz na patelni. Tym daniem nakarmisz całą rodzinę!

Przepis krok po kroku do tego dania otrzymasz na kartce wraz z dostawą.
Do dania będziesz potrzebować:  sól, pieprz, masło, oliwa, cukier

Dhal z soczewicy z chlebkiem arabskim

Wartości odżywcze dla jednej porcji

633 Kalorii
22g Białko
89g Węglowodany
23g Tłuszcze

Potrzebne składniki

Potrzebny sprzęt

Alergeny

Danie przygotowane przez:

cook picture

Danie przygotowane przez:

Mateusz Gessler

Kucharz i restaurator od lat związany z telewizją. Właściciel cenionych stołecznych restauracji: Warszawy Wschodniej, Warszawskiego Snu, Ćmy i Docku19. Wielbiciel kuchni sezonowej stawiający na wysokojakościowe składniki.

cook signature
  • product image
  • product image
25,00 zł
- 1 porcja
Min. 2 porcje
2