Pod nazwą dal (lub dhal) w kuchni indyjskiej kryją się potrawy przyrządzane z roślin strączkowych. Nasza wersja dhalu ma za zadanie sycić i rozgrzewać, dlatego idealnie sprawdzi się na chłodniejsze dni. To pyszny i wartościowy posiłek o konsystencji gęstej zupy doskonały dla wegan i wegetarian. Aby go przygotować, potrzebujesz rozmaitych przypraw i esencjonalnego bulionu warzywnego – to wszystko w idealnych proporcjach znajdziesz w zestawie od Przygotowane. Do tego arabski chlebek, który zgrillujesz na patelni. Tym daniem nakarmisz całą rodzinę!
Przepis krok po kroku do tego dania otrzymasz na kartce wraz z dostawą.
Do dania będziesz potrzebować: sól, pieprz, masło, oliwa, cukier
Wartości odżywcze dla jednej porcji
633Kalorii
22gBiałko
89gWęglowodany
23gTłuszcze
Potrzebne składniki
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Danie przygotowane przez:
Danie przygotowane przez:
Mateusz Gessler
Kucharz i restaurator od lat związany z telewizją. Właściciel cenionych stołecznych restauracji: Warszawy Wschodniej, Warszawskiego Snu, Ćmy i Docku19. Wielbiciel kuchni sezonowej stawiający na wysokojakościowe składniki.