Pierś z kurczaka w sosie roquefort z risotto pomidorowym
25-40 min
Średni
Z mięsem
Jak to działa?
Określ liczbę porcji, wybierz dzień dostawy i złóż zamówienie
Dokładnie odmierzone składniki dostaniesz prosto pod drzwi
Danie ugotujesz razem z szefem kuchni, oglądając wideo-tutorial
Najlepsze składniki + wideo przepis = mistrzowskie danie
Oto przed Tobą król francuskich serów! Nie sam, bo w towarzystwie delikatnego, miękkiego kurczaka i aromatycznego, włoskiego risotto. To danie doskonale nadaje się zarówno na popołudniowy posiłek, jak i kolację ze znajomymi. Daje też wiele frajdy w samym procesie gotowania, ucząc licznych technik kulinarnych. Zapraszam na włoską przygodę!
Wartości odżywcze dla jednej porcji
1015Kalorii
55gBiałko
51gWęglowodany
68gTłuszcze
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Danie przygotowane przez:
Danie przygotowane przez:
Robert Kondziela
Od 10 lat Executive Chef w restauracjach Mateusza Gesslera, wcześniej twórca unikatowych restauracji w Poznaniu i szef kuchni w renomowanych restauracjach w Warszawie. Kuchmistrz z 30-letnim stażem kształcący młode, kulinarne talenty.